HENKILÖTIETOJESI SUOJA

Electrolux on sitoutunut olemaan luotettava ja vastuullinen kumppani kaikille arvoisille asiakkailleen. Tämä tarkoittaa sitä, että sitoudumme toimimaan avoimesti ja läpinäkyvästi sekä voimassa olevia lakeja ja säännöksiä noudattaen muun muassa tarjoamalla asiakkaillemme ajantasaista tietoa suorittamastamme henkilötietojen keräämisestä ja käyttämisestä.

Suosittelemme, että luet Tietosuojaselosteemme. Tietosuojaselosteessamme on selitetty yksityiskohtaisesti muun muassa, mitä henkilötietojasi käsittelemme sekä käsittelyn tarkoitukset. Myös henkilötietoja koskevat oikeutesi on esitetty lyhyesti.

TIETOSUOJASELOSTE

Tässä Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä tietoja keräämme sinusta (”henkilötiedot”) ja mihin käytämme niitä sekä kenelle luovutamme henkilötietojasi ja mitä oikeuksia sinulla on.

Keräämme seuraavia henkilötietoja:

  • A) Yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja kirjautumistiedot;
  • B) Tiedot ostamistasi tuotteista tai palveluista, kuten rekisteröidyt tuotteet, takuutiedot ja mitä palveluita olet hankkinut;
  • C) Kuluttajatyytyväisyyttä ja palautetta koskevat tiedot, kuten kuluttajatyytyväisyys- ja palautekyselyiden tulokset;
  • D) Tiedot, joita keräämme vieraillessasi sivustollamme, kuten evästeiden avulla kerätyt tiedot ja muut automaattisesti kerätyt tiedot, joita edellytetään siihen, että voimme tarjota sivustomme käyttöösi, tai sellaiset tiedot, jotka luovutat meille käydessäsi verkkosivustoillamme (kuten esimerkiksi yhteydenottolomakkeeseen syöttämäsi tiedot);
  • E) Kodinkoneiden tunnistetiedot, kuten PCN-numero, sarjanumero, ohjelmistoversio, MAC-osoite, malli, väri, jne.;
  • F) Kodinkoneiden käyttötiedot, kuten miten ja milloin kodinkonetta käytetään (käyttötiheys ja käytetyt ohjelmat)
  • G) Kodinkoneiden tuottamat tiedot, kuten toimintatiedot eli esimerkiksi sisäventtiilien avautuminen ja sulkeutuminen, lämpövastusten käyttö ja tehokkuus, uunin lämpötila, moottoriteho sekä kodinkoneen ohjelmiston suorittamat tehtävät valitsemasi ohjelman tai toiminnon suorittamiseksi; suorituskykyä koskevat tiedot kuten esimerkiksi vedenkulutus ja energiankulutus; tilannekohtaiset tiedot kuten esimerkiksi kodinkonetta ympäröivää tilaa koskevat tiedot, kuten lämpötila, ilmankosteus ja veden kovuus.

Keräämme tietoja seuraavista lähteistä:

  • sinulta tai edustajaltasi, kun hankit tuotteen, rekisteröit tuotteen, vierailet verkkosivuillamme, aktivoit käyttäjätilisi, tilaat palvelun, osallistut kampanjoihimme, luot tuotearvostelun tai kun lataat applikaation ja käytät sitä tai kun edustajasi tekee edellä mainitut toimet;
  • jälleenmyyjiltämme;
  • ulkoisilta palveluntarjoajiltamme, tavarantoimittajiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme;
  • julkisista lähteistä;
  • sosiaalisesta mediasta, kuten esimerkiksi Facebookista, jos käytät Facebook-tiliäsi kirjautuessasi verkkosivuillemme/applikaatioihimme.

Voit päättää olla luovuttamatta meille tiettyjä henkilötietojasi. Jos päätät olla luovuttamatta meille näitä tietoja, tiettyjä kodinkoneita ja/tai palveluita tai niiden toimintoja tai ominaisuuksiasi ei välttämättä voida toimittaa sinulle tai et voi välttämättä käyttää niitä. Sinulle ei kuitenkaan aiheudu oikeudellisia seuraamuksia siitä, että päätät olla luovuttamatta kyseisiä tietoja, jollei muuta ole erikseen mainittu.

Varaamme myös oikeuden yhdistellä luovuttamiasi henkilötietoja muihin internetistä tai muutoin kerättyihin tietoihin siinä määrin kuin se on sallittua soveltuvien lakien perusteella, mukaan lukien kolmansien tahojen toimittamat tiedot. Varaamme myös oikeuden käyttää kyseisiä tietoja ja luovuttaa niitä eteenpäin tässä tietosuojaselosteessa määritettyihin tarkoituksiin. Saatamme anonymisoida keräämämme tiedot. Tällöin kyseisiä tietoja ei voi enää yhdistää sinuun ja niiden ei enää katsota olevan henkilötietoja. 

Miksi käsittelemme henkilötietojasi ja käsittelemisen oikeudellinen perusta

Voimme käsitellä henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten (yhdessä ”Käyttötarkoitukset”).

Käyttötarkoitukset 

Soveltuvat henkilötiedot

Oikeudellinen perusta

Tuotteidemme ja palveluidemme kehittäminen, testaaminen, parantaminen ja muokkaaminen

Kohdissa C, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Oikeutettu etu parantaa ja muokata tuotteitamme ja palveluitamme.

Suunniteltu tai toteutuva uudelleenjärjestely, sulautuminen, yrityskauppa, yhteishanke tai liiketoimintojemme, omaisuutemme ja osakkeidemme tai niiden osan luovutus

Kohdissa A, B, C, D, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Oikeutettu etu edesauttaa ja/tai tehdä mahdolliseksi suunniteltu tai toteutuva uudelleenjärjestely, sulautuminen, yrityskauppa, yhteishanke tai liiketoimintojemme, omaisuutemme ja osakkeidemme tai niiden osan luovutus.

Markkinointiviestien lähettäminen

Yhteystietosi (kohdissa A ja B mainitut henkilötiedot)

Asiakkaan suostumus tai oikeutettu etu markkinoida tuotteitamme ja palveluitamme.

Kodinkoneen tai palvelun kuvauksessa mainitun toiminnon asettaminen asiakkaan saataville

Kohdissa A, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen

Tilaamiesi tuotteiden ja palveluiden toimittaminen

Kohdissa A, C, D, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen

Hallinnollisten tiedotteiden lähettäminen, kuten esimerkiksi hankkimaasi kodinkoneeseen tai palveluun tai käyttäjätiliisi liittyvät käyttöohjeet/tuoteturvallisuustiedotteet

Kohdissa A, B, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen

Vianmääritys ja korjaaminen

Kohdissa A, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen

Hankkimaasi tuotteeseen tai palveluun tai käyttäjätiliisi liittyvä viestintä ja vastaavat asiakaspalvelutoimet

Kohdissa A, B, C, D, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen tai muu oikeutettu tarkoitus, kuten tuotteita, palveluita tai käyttäjätiliä koskevien tietojen toimittaminen

Sisäiseen liiketoimintamme liittyvät tarkoitukset, kuten esimerkiksi turvallisuus, analyysit ja tarkastukset, sekä keskeisten toimintojemme toteuttaminen

Kohdissa A, B, C, D, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Oikeutettu etu edesauttaa ja tehdä mahdolliseksi sisäiseen liiketoimintaamme liittyvien tarkoituksien toteutuminen.

Antamasi palautteen arviointi, kun arvostelet tuotteen tai palvelun

Kohdissa A ja C mainitut henkilötiedot

Oikeutettu etu parantaa tuotteitamme.

Verkkosivujemme ja applikaatioidemme hallinnointi ja asettaminen asiakkaan saataville, mukaan lukien online-rekisteröinti

Kohdissa A, B, C, D, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen tai muu oikeutettu etu esimerkiksi parantaa käyttäjäkokemusta.

Suostumuksesi

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa siltä osin kuin henkilötietojesi käsittely edellyttää suostumustasi. Suostumuksesi peruuttaminen ei kuitenkaan vaikuta henkilötietojesi käsittelyn laillisuuteen siltä osin kuin niitä on käsitelty aiemman suostumuksesi perusteella ennen kuin peruutit suostumuksesi.

Luovuttamamme tiedot

Varaamme oikeuden luovuttaa henkilötietojasi yllä mainittuihin Käyttötarkoituksiin:

  • Lain edellyttämällä tavalla, oikeudellisen menettelyn osana ja/tai julkisten tai valtion viranomaisten pyyntöjen perusteella;
  • Electrolux-konsernin konserniyhtiöille;
  • Palveluntarjoajille ja tavarantoimittajille, jotka tarjoavat palveluita ja toimittavat kodinkoneita puolestamme, sekä yhteistyökumppaneillemme;
  • Suunnitellun tai toteutuvan uudelleenjärjestelyn, sulautumisen, yrityskaupan, yhteishankkeen tai liiketoimintojemme, omaisuutemme ja osakkeidemme tai niiden osan luovutuksen yhteydessä kolmansille osapuolille;
  • Ehtojemme noudattamiseksi; tai
  • Oikeuksiemme suojelemiseksi.

Electrolux edellyttää, että ne kolmannet tahot, joille se luovuttaa henkilötietoja, sitoutuvat suojaamaan luovuttamasi henkilötiedot ja käsittelemään niitä kaikkien lakeihin, määräyksiin ja sopimuksiin perustuvien velvollisuuksien tai muiden kyseisille kolmansille tahoille toimittamiemme ohjeiden mukaisesti.

Markkinointi ja tiedottaminen

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten käytämme ja luovutamme henkilötietojasi markkinointia varten tai muihin vastaaviin tarkoituksiin. Electrolux voi lähettää sinulle tietoa kodinkoneista, palveluista, tapahtumista ja markkinointikampanjoista, mikäli annat viestien lähettämiseen suostumuksesi. Voimme lähettää kyseisiä viestejä sähköpostitse, puhelimitse, tekstiviestitse, postitse tai sosiaalisen median välityksellä. Haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen, joten sinulle lähetetyt viestit on saatettu räätälöidä sinulle sopiviksi sinusta keräämiemme tietojen ja markkinointiviestejä koskevien asetustesi perusteella.

Pyydämme sinulta suostumuksesi etukäteen, mikäli laki näin edellyttää. Voit peruuttaa suostumuksesi vastaanottaa markkinointiviestejä milloin tahansa esimerkiksi estämällä uusien markkinointiviestien lähettämisen noudattamalla viestissä olevia ohjeita tai muuttamalla käyttäjätilisi markkinointiviesteihin liittyviä asetuksia.

Vaikka kieltäydyt vastaanottamasta markkinointiviestejä, voimme silti käyttää henkilötietojasi muihin tässä Tietosuojaselosteessa mainittuihin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi ottaaksemme sinuun yhteyttä hallinnollisissa tai tekemääsi kauppaan liittyvissä asioissa osana sopimussuhdettamme tai siinä määrin kuin laki sitä edellyttää.

EU:n/ETA:n lainsäädäntöön perustuvat oikeutesi

Mikäli asut EU- tai ETA-maassa tai mikäli Electroluxin EU- tai ETA-maassa sijaitseva konserniyhtiö käsittelee henkilötietojasi, sinulla on seuraavat oikeudet:

  1. Voit pyytää saada tarkistaa henkilötietosi;
  2. Voit pyytää henkilötiedoissasi olevien virheiden korjaamista;
  3. Voit pyytää henkilötietojesi poistamista;
  4. Voit rajoittaa henkilötietojesi käsittelemistä;
  5. Voit pyytää henkilötietojesi toimittamista sellaisessa muodossa, että ne voidaan siirtää sinulle tai toiselle organisaatiolle (siirrettävyys);
  6. Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelemistä; ja
  7. Voit toimittaa valituksen toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

Jos sinulla on kysyttävää oikeuksistasi tai jos haluat käyttää mitä tahansa näistä oikeuksistasi, voit ottaa meihin yhteyttä kirjallisesti, puhelimitse tai sähköpostitse.

Huomaathan kuitenkin, että näiden oikeuksien käyttäminen voi vaikuttaa kykyymme toimittaa sinulle tiettyjä kodinkoneita, toimintoja tai palveluita.

Tietoturva

Electrolux toteuttaa soveltuvien tietosuojalakien edellyttämät tekniset ja organisatoriset toimet henkilötietojesi suojaamiseksi. Vaadimme myös palveluntarjoajiamme, yhteistyökumppaneitamme ja neuvonantajiamme toteuttamaan asianmukaiset toimet henkilötietojesi suojaamiseksi.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi lain edellyttämän tai missä tahansa sopimuksessa vaaditun ajan. Mikäli laissa ei ole määritelty säilytysaikaa, säilytämme sinua koskevia tiettyä käyttötarkoitusta varten kerättyjä tietoja ainoastaan niin kauan kuin kyseinen käyttötarkoitus sitä edellyttää.

Henkilötietojesi siirtäminen muihin maihin

Koska olemme kansainvälinen yhtiö, saatamme säilyttää henkilötietojasi EU- tai ETA-maissa tai muissa maissa, joissasijaitsemme tai palveluntarjoajamme tai tavarantoimittajamme sijaitsevat tai joissa meillä on palvelimia.

Voimme siirtää henkilötietojasi Electrolux-konsernin sisäisesti konserniyhtiöltä toiselle tai siirtää niitä eteenpäin puolestamme toimiville kansainvälisille ulkoisille palveluntarjoajillemme tai tavarantoimittajillemme tässä Tietosuojaselosteessa määritettyihin tarkoituksiin.

Lisätietoja rajat ylittävistä siirroista EU- tai ETA-maiden kansalaisille
Henkilötietojasi saatetaan siirtää EU:n tai ETA:n ulkopuolella sijaitseviin maihin, joiden tietoturvan taso ei välttämättä vastaa EU- ja ETA-maiden tietoturvan tasoa. Suojaamme kyseiset rajat ylittävät henkilötietojen siirrot lain edellyttämällä tavalla. Sovellamme esimerkiksi Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita sekä menettelyohjeita ja/tai sisäisiä sitovia tietosuojasääntöjä.  Voit pyytää kopion näistä asiakirjoista ottamalla meihin yhteyttä alla olevaan osoitteeseen.

Yhteystiedot

Henkilötietojasi hallinnoiva rekisterinpitäjä on AB Electrolux (publ).

Jos haluat käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi tai jos sinulla on kysyttävää tästä Tietosuojaselosteesta, otathan meihin yhteyttä osoitteessa www.electroluxgroup.com/privacy.

Tietosuojavastaavan yhteystiedot:

AB Electrolux (publ)
Data Protection Officer
105 45 Stockholm
Sweden
privacy@electrolux.com
www.electroluxgroup.com/privacy

Tietosuojaselosteen päivittäminen

Varaamme oikeuden päivittää tätä Tietosuojaselostetta. Tähän Tietosuojaselosteeseen tehdyt muutokset astuvat voimaan niiden julkaisupäivänä tai muutoin lain edellyttämänä ajankohtana.

 

Viimeisin päivitys: 22.3.2018.

Data Privacy Statement 2018-05-24T10:30:41+00:00 Electrolux Professional